Ga direct naar de inhoud

Bereikbaarheid

Op zondag 3 april 2016 vindt de 100ste Ronde van Vlaanderen plaats. Een hoogdag voor menig wielerliefhebber. Om ervoor te zorgen dat het verkeer in de streek niet strop komt te zitten, is een mobiliteitsplan uitgewerkt. Hierbij wordt volop ingezet op verkeersmanagement en het weren van autoverkeer in de regio Oudenaarde - Kluisbergen - Ronse. 

Organisator Flanders Classics legt samen met de Provincie Oost-Vlaanderen, de stad Oudenaarde en De Lijn gratis pendelbussen in om de bezoekers vanaf publiekparkings naar de zone Oude Kwaremont – Paterberg, Kruisberg – Hotond en de aankomstzone in Oudenaarde te brengen.

Autovrije zone en gratis pendelbussen

De zone Oudenaarde – Kluisbergen – Ronse wordt tussen 9 en 19.30 uur zoveel mogelijk autovrij gemaakt. Aan de rand komen er pendelparkings van waaruit pendelbussen de bezoekers naar de publiekzones brengen.

De pendelbussen vanuit Ruien en Ronse volgen eenzelfde traject zodat koersliefhebbers gemakkelijk op verschillende punten langsheen het parcours naar de koers kunnen kijken zonder te moeten overstappen. Verder wordt door de organisator en met ondersteuning van de stad Oudenaarde een extra pendelbus ingelegd tussen 11.30 en 14 uur van Parking De Bruwaan via het station van Oudenaarde naar de aankomstzone. Zo kunnen wielerfans de aankomst van dichtbij meemaken.

Om de doorstroming van de pendelbussen voldoende te garanderen, worden de routes vrij gehouden van autoverkeer. Zo geraken de wielerfans tijdig op hun bestemming.

Zak tijdig af naar de start in Brugge

Wie met de auto naar Brugge komt via de E40 (binnenland of kust) of via de E403 (uit de richting van Kortrijk) kan sinds 1 maart tot vrijdag 15 juli 2016 niet meer via de Koning Albert I-laan het stadscentrum bereiken. Dit komt doordat de tunnel onder het spoor aan de Boeveriepoort, waar de Koning Albert I-laan op uitmondt, in beide richtingen voor alle autoverkeer afgesloten is voor de bouw van een fietsers- en voetgangerstunnel onder de invalsweg. Automobilisten die Brugge wensen te bereiken, dienen de andere invalsweg te gebruiken die gaat via de Expresweg (N32) en de Bevrijdingslaan (N351). De werkzaamheden hebben een grote impact op de verkeersafwikkeling in en rond Brugge. Volg goed de aanwijzigingen op de verkeersborden.

Treinen

Met een weekendbiljet kan je voordelig van en naar de stations van Oudenaarde en Ronse en ook tijdens de wedstrijd tussen beide stations pendelen.

Fietsen

Fietsers kunnen vanuit Oudenaarde verschillende fietsroutes kiezen en halt houden op punten waar de renners meermaals passeren. Er komen fietsenstallingen op wandelafstand van de publiekzones. Meer info op www.derondeinoudenaarde.be.

Centraal aanspreekpunt

Het centrale aanspreekpunt voor alles wat met mobiliteit tijdens de Ronde te maken heeft: www.rondevanvlaanderen.be en algemeen infonummer: 0473 652 615.

nog 38 dagen en het is zover!
Flanders Classics