Ga direct naar de inhoud

De Ronde van Vlaanderen 2017: Luc Haekens op pad in Antwerpen en Geraardsbergen!

02 Februari 2017

Flanders Classics staat voor een jaar van vele veranderingen: Omloop Het Nieuwsblad en Dwars Door Vlaanderen treden toe tot het elitekransje van de WorldTour, de Scheldeprijs start eenmalig in Mol als eerbetoon aan Tom Boonen en ook de Ronde van Vlaanderen voerde grondige wijzigingen door met de start in Antwerpen en de terugkeer van de Muur van Geraardsbergen. Wij stuurden met Luc Haekens onze beste reporter naar beide steden en dit is waar hij mee terug kwam.

Oudenaarde blijft tot minstens 2023 aankomstplaats van de Ronde van Vlaanderen

22 November 2016

Flanders Classics, de organisator van de Ronde van Vlaanderen, en de stad Oudenaarde hebben hun samenwerking met 6 jaar verlengd. Het huidige contract, dat afliep in 2017, wordt opengebroken en daardoor blijft Oudenaarde tot minstens 2023 de aankomstplaats van “Vlaanderens Mooiste”. Voor de langdurige verlenging van de aankomstplaats betaalt de stad Oudenaarde een jaarlijks bedrag van 400.000€.

Must see tentoonstelling: BIKE TO THE FUTURE

20 Juni 2016

Het voorbije decennium maakte de fiets een enorme comeback als vervoersmiddel.  De revival is een wereldwijd fenomeen en keert terug naar de tijd toen de fiets een belangrijk transportmiddel was in ons leven en het stedelijk netwerk. In een tijd waarin het tekort aan fossiele brandstoffen, toenemende vervuiling en de klimaatopwarming een steeds grotere globale uitdaging vormen, is het logisch dat we een hogere prioriteit geven aan de fiets. 

Bekendmaking parcours Ronde van Vlaanderen 2017: start in Antwerpen en terugkeer naar de Muur van Geraardsbergen.

17 Juni 2016

Antwerpen vormt de komende vijf jaar het nieuwe openingsdecor van de Ronde van Vlaanderen. Wielerfans mogen zich vanaf 2017 bovendien opmaken voor een wederoptreden van de Muur van Geraardsbergen die voor het eerst sinds 2011 opnieuw in het parcours is opgenomen. Het pleit wordt mogelijk opnieuw beslecht op de Oude Kwaremont en de Paterberg, vooraleer de winnaar van “Vlaanderens Mooiste” net als vorig jaar gekroond zal worden in Oudenaarde.

Peter Sagan wint 100e Ronde van Vlaanderen na verbluffende solo

03 April 2016

De Ronde van Vlaanderen heeft zijn hoge verwachtingen helemaal ingelost. De jubileumeditie van "Vlaanderens Mooiste" kreeg een prachtige koers met een wereldkampioen als winnaar. Peter Sagan viel vroeg aan, loste Sep Vanmarcke op de laatste beklimming van de Paterberg en hield stand tot aan de finish. 

Zak tijdig af naar de start in Brugge!

02 April 2016

Nog één keer slapen en dan is het eindelijk zover: de Ronde van Vlaanderen. Miljoenen kijkers hebben zondagmiddag hun plaatsje in de zetel al gereserveerd. Honderden duizenden mensen zullen op 3 april hun helden aanmoedigen langs het parcours. Aan de start in Brugge zullen heel wat fans hun favoriet een eerste keer kunnen schouwen. Wil je straks geen seconde missen, kom dan zeker op tijd afgezakt naar de Grote Markt in Brugge!

      Vip & Hospitality
      nog 38 dagen en het is zover!
      Flanders Classics