Ga direct naar de inhoud

Oudenaarde blijft tot minstens 2023 aankomstplaats van de Ronde van Vlaanderen

22 November 2016

Flanders Classics, de organisator van de Ronde van Vlaanderen, en de stad Oudenaarde hebben hun samenwerking met 6 jaar verlengd. Het huidige contract, dat afliep in 2017, wordt opengebroken en daardoor blijft Oudenaarde tot minstens 2023 de aankomstplaats van “Vlaanderens Mooiste”. Voor de langdurige verlenging van de aankomstplaats betaalt de stad Oudenaarde een jaarlijks bedrag van 400.000€.

20160403-2061-digitalclickx

In 2012 arriveerde de Ronde van Vlaanderen voor het eerst in Oudenaarde en op het nieuwe parcours in het hart van de Vlaamse Ardennen won Tom Boonen er zijn 3de Ronde. De vernieuwde Ronde overwon al snel haar groeipijnen en in de voorbije jaren kreeg Oudenaarde prachtige winnaars met dit jaar nog de wereldkampioen Peter Sagan, die in een bloedstollende finale Fabian Cancellara van een absoluut record hield.

Oudenaarde toonde zich van meet af aan een zeer ambitieuze aankomstplaats met als concrete resultaat dat de internationale uitstraling van de Ronde in de voorbije jaren serieus is toegenomen. Het internationale wielerpeloton noemt de Ronde van Vlaanderen de mooiste eendagswedstrijd ter wereld en “Vlaanderens Mooiste” lokt het hele jaar door massaal buitenlandse toeristen naar Oudenaarde en naar de Vlaamse Ardennen.

 Het is de ambitie van Flanders Classics en van Oudenaarde om nog meer buitenlandse wielerliefhebbers naar de streek en de stad te brengen. Vanaf 2018 wil Oudenaarde gedurende 5 dagen het centrum van de internationale wielerwereld zijn. De verhuizing van Dwars door Vlaanderen, dat zopas is gepromoveerd tot de UCI World Tour, naar de woensdag voor de Ronde van Vlaanderen biedt wat dat betreft een uniek venster. Het wielerfeest in en rond Oudenaarde zal losbarsten op woensdag met als apotheose de Ronde van Vlaanderen op zondag. De stad Oudenaarde en Flanders Classics willen in de komende jaren nog meer buitenlandse supporters en internationale gasten voor een verlengd verblijf naar de streek en de stad lokken.

In dat kader gaat Flanders Classics in samenwerking met o.m. de stad Oudenaarde het cyclosportieve luik een vernieuwde invulling geven. Er wordt een formule uitgewerkt die zich niet alleen richt tot de traditionele wielertoerist, maar ook tot de recreatieve fietser in gezinsverband en tot het bedrijfsleven.

      Vip & Hospitality
      nog 38 dagen en het is zover!
      Flanders Classics